A hostalaría de Covelo aposta polo cocido galego de produción local

O “Cocido de Covelo” será un cocido feito na casa con produtos de proximidade e carne de vaca 100% local criada nos montes e pastizais do concello

Bares e restaurantes do Concello de Covelo únense para a posta en valor das carnes de produción local e lanzan o menú “Cocido de Covelo” que se poderá degustar en calquera dos dez locais de hostalaría previa reserva.

Con prezos que van desde os 15 aos 25€ por menú o “Cocido de Covelo” incorpora a carne de vaca criada nestas terras e recupera produtos tradicionais como o “petelo”. Cada local porá o seu selo persoal podendo degustarse cocidos con repolo e/ou con verzas das hortas de Covelo, con garavanzos, fabas ou feixóns. O prezo do menú inclúe bebida, pan e postre.

O cocido de Covelo será un cocido feito na casa e así o teñen claro os bares e restaurantes participantes que apostan polos produtos de proximidade sabendo que é onde se atopa a frescura e a calidade.  O mesón  A Xestosa en San Salvador de Prado, o bar Cuartel na Lamosa, o bar Costa en Covelo, o bar Lemos na Ermida, o Pinzas en Barcia de Mera, o Praza e o Río Tea de Maceira, o bar A Graña na parroquia do mesmo nome e a Rectoral de Fofe lanzan a primeira campaña de “Cocido de Covelo” feito con carne de vaca 100% local criada nos montes e pastizais de Covelo. Este é o primeiro paso dunha iniciativa que procura a posta en valor e a promoción da riqueza gastronómica de Covelo.

Abertos todo o ano e con posibilidade de reserva, os locais de hostalaría de Covelo son, cada vez máis, a alternativa para un bo xantar caseiro sen saír da  área metropolitana de Vigo. “Notamos como chega xente doutras comarcas que veñen desfrutar da natureza, das rutas de sendeirismo, da feira mensual ou das actividades gratuítas organizadas polo Concello”, explica a concelleira de Comercio, Lourdes Enes.

O alcalde, Pablo Castillo, explica que dende o goberno refórzanse as iniciativas da veciñanza e empresas e emprendedores/as locais ofrecendo actividades que atraian a visitantes e que, ao mesmo tempo, descubran o potencial natural, histórico, etnográfico e cultural que ten Covelo. A tan só 35 minutos da cidade e a menos de media hora dos principais núcleos de poboación do Condado, Paradanta, Louriña e Baixo Miño o Concello de Covelo configúrase como o pulmón verde do sur da provincia onde as persoas atopan tempo de lecer en contacto coa natureza.